vineri, 3 septembrie 2010

Poveste cu vântInfractor de inimi violete
cu prea multe cheaguri de amurg
vântul stă
năvalnic să mă-mbete
cu alai de frunze ruginind
în burg;

îmi preasară din cuhnie
sare de mărgăritar
pe gene,
brume-n toamna argintie,
stol de păsări
ce se cred în zboruri
minunate cosânzene.

Apoi,
dintre valuri de coline,
mă ridică-n slăvi umbrite
de-arătări
un pic ciudate
şi cu haine peticite.

Nori-
le-ar spune-n taină gândul
înzestraţi cu cenuşiu,
umplu lumea de poveste
şi în hanul stacojiu
de pământ sedat de frunze
ploi aruncă
în căderile confuze.

Şi-nspre partea vesperală,
într-un cuib de ace vii
unde bradul,
falnic amator de gală,
mai priveşte lung înspre câmpii,
se îndreaptă spre oblâncuri
ale lunii-ntârziate
să încalece lumina
şi să se afunde-n noapte.

Ana Sofian

Un comentariu:

 1. Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere